Make your own free website on Tripod.com
Kolumnit

Hjallis ottanut opikseen

Edellisen kolumnin kirjoittaja T. Jokela, ilmaisi varsin karkein sanoin Jokereiden silloista tilaa. Mutta vuosi on kulunut ja Jokerit selvästi piristynyt. Joukkue lähti tähän kauteen joukkueella, jossa on paljon junioripelaajia. Vaikka joukkueeseen ollankin hankittu paljon "iäkkäitä" pelaajia, kuten Esa Tikkanen ja Dmitri Kvartalnov on joukkue edelleen SM-liigan nuorin.

Jokerit lähti kauteen kasvattamaan junioripelaajia, jotta heistä voisi tulla hyviä liigapelaajia, jopa enemmänkin. Tavoitteet ovat vasta kaudessa 2000-01, jolloin tavoitteena on Suomen mestaruus. Tällä kaudellakin joukkue selviytyi suhteellisen helposti Play-Offseihin, vaikka menettikin kotietunsa Lukolle. Tätä kolumnia kirjoittaessa Lukon ja Jokereiden otteluvoitot ovat tasan 1-1 ja Jokerit voitti edellisen ottelun 3-2 Areenalla uudella ottelun pituusennätyksellä. Tällä kaudella ongelmat ovat olleet maalinteossa. Maaleja ei ole peliä kohti tullut kuin hieman yli kaksi. Mutta positiivisia yllätyksiäkin on ollut. Esimerkiksi Pasi Nurminen on lähestulkoon pitänyt Jokereita pystyssä loistavine esityksineen. MTV3:n Hockey Night valitsi Nurmisen runkosarjan parhaaksi maalivahdiksi, eikä suotta, mitä olen miehen nähnyt torjuvan Jokereiden otteluissa. Itse asun varsin kaukana Helsingistä ja en käynyt tällä kaudella katsomassa kuin yhden ottelun, mutta siinä jo huomasi Nurmisen loistavat kyvyt.

Jotta kolumni vastaisi jotenkin otsikkoa, täytyy nyt myöntää Harry "Hjallis" Harkimon tehneen virheitä viime kausilla. Esimerkiksi tämä ns. "valmentajanvaihtosirkus", oli aivan turhaa ja sitä Hjallis luultavasti katuu vieläkin. Toinen paha virhe Hjalliksen kohdalla on ollut vähän samantapainen sirkus, mutta pelaajien kohdalla. Viime ja toissa kaudella suurinpiirtein puolet joukkueesta uudistui ja uusia miehiä tuli tilalle. Mutta tällä kaudella Hjallis on osoittanut olevansa mies ja luvannut valmentajille työrauhan. Jotkut arvelivat jo Hjalliksen palkkaavan uuden valmentajakaksikon ennen joulua, mutta toisin kävi, Westerlund-Summanen kaksikko on ja pysyy. Tuskimpa Hjallis erottaa valmentajiaan, koska tämä kausi ei ole ollut heille vielä pettymys, ja tuskin tulee olemaankaan. Tavoitteenahan oli pysyä kärjen vauhdissa ja saada nuorille pelaajille liigakokemusta. Tässä tavoitteessa on onnistuttu hyvin.

Yhteenvetona sen verran, että Hjallis on tehnyt virheitä ja on oppinut niistä. Tämä kausi on kasvattikausi ja ensi vuonna tullaan näkemään entistä parempi ja nälkäisempi Jokerit!

Juzzigotchi, juzzi@nic.fi

Olen erittäin pettynyt, jos webmaster, kuka hyvänsä hän sitten onkin, ei julkaise tätä kolumnia vaan on niin itsekeskeinen ja luuseri, että ei uskalla/osaa laittaa tätä sivuilleen. Toivon, että liitätte sähköpostiosoitteeni tekstin yhteyteen, jotta lukijat voisivat lähettää palautetta, kiitän!