Make your own free website on Tripod.com
Sitaatit

Tälle sivulle on tarkoitus kerätä kaikenlaisia lehdistä, TV:stä ja netistä poimittuja kommentteja, joille voimme yhdessä naureskella... Jos olet lukenut tai kuullut jonkun hauskan "sitaatin", lähetä se ihmeessä sähköpostilla tänne, niin julkaisemme sen. Ilmoita myös mistä olet sitaatin poiminut ja milloin. HUOM! kaikki nämä sitaatit ovat todellisia eivätkä mitään keksittyjä!Onko Jokerit myytävänä?
- Loukkaantumisia oli jo ennalta paljon, ja heti alussa jouduttiin tekemään kaksi vaihtoa. Lisäksi Janne Hietanen pelasi koko pelin kuumeessa ja Mika Kouhi tuli kuumeisena vaihdosta kentälle.

Ei siis ihme, että Harkimon kerrotaan etsivän futis-Jokereille ostajaa.
Kuka niin hullu olisi..?
Jengi on koottu niin amatöörimäisesti, että joko Everse on aliarvioinut suomalaisen futiksen tilan hallipelien perusteella tai sitten muuan pelaaja-agentti on päässyt vaikuttamaan sopimusratkaisuihin tavalla, jonka seuraukset jo tunnetaan.
---Ilta-Lehti 25.5.2001---


1. Kiekkoprofessori Hjallis Harkimo tiesi syyn Suomen hopeahäviöön: Joukkue ei ollut tarpeaksi nälkäinen. Hjalliksen kiekkotietämyksellä pitäisin kyllä suuni kiinni ja olisin analysoimatta yhtään ottelua. Mutta tuskinpa se nyt siltikään ihan nälästä oli kiinni.
2. Jokerien jalkapallojoukkueen huonoon menestykseen ei ole syynä huono valmennus tai huonot pelaajat, vaan joukkueen rakennusvaiheessa tehdyt suuret virheet. Ja kukahan tämän joukkueen onkaan koonnut?
3. Hjallis Harkimon mukaan uudessa Jokerijoukkueessa on paljon paremmat pelaajat kuin viime vuonna, tuttua? On kummallista, että Hjallis osaa koota joka vuosi aina vain paremman ja paremman joukkueen. Tuloksista päätellen niin ei kuitenkaan aina ole.
---Ilta-Lehti---


LEENA HARKIMO suojelee Maailman luonnonsäätiön orankeja (IS 24.3), vaikka monien mielestä hän on hyysännyt sitä orankia jo liikaakin.
---HS Nyt-liite s.30 "NytTen"-lista---


Jokerit-Golden magazine julkaisi syksyllä kymmenen syytä miksi jokerit voittaa tällä kaudella (00-01) mestaruuden.
Tässä parhaita: Pentti Lindegrenin paluu Arenalle, Aake Kallialan ja Mikko Kivisen viihdetuokiot väliajoilla.
Todella hyviä syitä takaamaan mestaruuden! Varsinkin kun tänäkään vuonna ei sitä kannua Hjalliksen olohuoneeseen tullut!

--kiitokset Hihnanpään Jorelle--


Pidätetty jokeri-fani kyseli Lahdessa itkun sekaisella kuuden keskioluen kähistämällä äänellä: "Miksi aina meidät pidätetään ja heitetään hallista ulos?? No, sen takia kun meil on maine, vitun maalaiset", vastasi humaltunut teinipoika itselleen.
---MTV3..45 min dokumentti jääkiekkoväkivallasta.---

Voi Raukkoja...


JOKERIT EUROLIIGAAN
Hyvä Idea. Jokeri-fanien kielitaito kehittyy, kun pitää opetella monella kielellä ilmaisut "vitun maalainen", "saatanan homo" ja "mee kotiis paskiainen".
--City lehden 23/2000 kuuma lista--

Saas vaan nähdä miten kielten opiskelu tulee onnistumaan, jos fanit ovat seuraavan lainauksen osoittamaa tasoa:
'Jokerien kannattaja netissä:
"Todennäköisesti me taas otetaan 18. päivä Lahden paskalato totaalisesti haltuun, heitellään pulloja jäälle, vittuillaan, otetaan kaksi pistettä, ja pannaan pari eukkoa matalaksi, jos siltä tuntuu."

Jokainen Nigerien kannattaja tuntee varmaan suurta ylpeyttä kuuluessaan moisten valiouroitten kanssa samaan joukkoon.
--Iltalehti 29.11.2000--

Ja sitten vielä jotakin, mikä kuullostaa jotenkin niin kovin tutulta:
"Tänään Hjallis Harkimo kertoo lisää futisjoukkueensa tulevaisuudesta: entistä nuorempaa ja halvempaa ryhmää on tulossa luotsaamaan hollantilainen Jan Everse."
--Ilta-Sanomat 29.11.2000--

Miten tuleekaan mieleen, ettei taida sanat 'nuorennusleikkaus' ja 'jokerit' mahtua edes samaan lauseeseen.

Näistä suurkiitokset Tero Koskiselle"Ei mulla ole omia ideoita. Nämä ideat ovat sellaisia, mitä mä oon kuullut tai nähnyt, mä vaan muunnan niitä" (Image 6/96)

"On se aika hölmöä, että piirretään uudestaan jo kerran piirretty halli" (Hjallis Harkimo Pietarin uudesta MM-Areenasta, Helsingin Sanomat 7.5. 2000)

Lähettänyt T.A."Tuollaisella joukkueella (TPS) ei saisi stadissa jäähalliin yleisöä. Tavallinen katsoja ei tunne mestarijoukkueesta nimeltä kuin kolme-neljä pelaajaa. Kaukaloon tarvitaan tähtiä, joita kansa haluaa tulla katsomaan esiintyjinä ja pelaajina."

Hjallis aliarvioi aika pahasti "tavallisen katsojan", vai onko tosiaan niin, että Jokeri-fanit eivät tunne yhtään pelaajia toisista joukkueista?

"Olemme oikealla tiellä. Jokereista kasvaa taisteleva, intohimoinen ja tunteita herättävä joukkue. Peli tarvitsee persoonallisuuksia, ja meillä on tarjota sellaisia - Gagnon, Tikkanen..."

Persoonallisuuksia, tosiaan! Gagnon ei edes tiedä mihin mailaa pitäisi käyttää ja Tikkanen vain päristää turpaansa.

Jokerit mainosti ennen kauden alkua joukkuettaan "Hjalliksen pojat"-nimikkeellä. Viidestä ohjelmalehtisen kansikuvapojasta Tuomas Eskelisen tie vei Helsingin IFK:hon ja Tommi Santalan Hämeenlinnan Pallokerhoon.
"Huomattiin kesken kauden, että nuoria oli nostettu kertaheitolla liikaa liigarinkiin", sanoi Harkimo. "Se oli erehdys. Ei heidän kanssaan olisi näin pitkälle päästy."

Se siitä "nuorennusleikkauksesta"...

Kiitokset näistä Spockille."Mitä vikaa on oluen ottamisessa?"

Harry Harkimon filosofisia pohdintoja Ilta-Sanomissa 25.1.2000.Seuraava sitaatti on Veikkaaja-lehdestä 1/2000, jossa kesken kauden FC Jokereista Hakaan siirtynyt Martin Reynders kertoo entisestä työnantajastaan hollantilaisessa Voetbal International -lehdessä.

"Seuran upporikas presidentti halusi kopioida jääkiekon toimintatavat jalkapallojoukkueeseen. Hänellä ei kuitenkaan ollut ymmärrystä asioista, eikä siitä tullut mitään. Hallintoa ei ollut lainkaan."

Lähettänyt M.M.Jääkiekkolehdessä 7/96 Hjallis kertoo suunnitelmistaan vuodelle 2001:

"Jokerit on NHL-seura, Saksassa on 5-6 uutta, yksityistä ja isoa hallia sekä yksityistä seuraa. Sveitsissä niitä on 2-3."

Lähettänyt Jartsu.Iltalehti 14.12.1999:

"..Jokereissa rakennustyö tarkoittanee jotain muuta kuin nuorennusleikkausta. Esa Tikkanen (tammikuussa 35 vuotta), Juha Virtanen (36), Dimitri Kvartalnov (33) ja Sami Mettovaara (30) ovat kesken kauden tulleita hankintoja."

Tämä lienee sitten vastaus Hjulliksen ennen kautta kuulluille "...annamme junioreille vastuuta..." -puheille.

Lähettänyt Tero Koskinen.Jääkiekkolehden haastaattelussa keihäänheiton maailmanmestari Aki Parviainen sanoi osuvasti, kun kysyttiin hänen suosikkijoukkuettaan: "Jokerit oli suosikkiseurani silloin kun se nousi liigaan. Sittemmin joukkueen touhu meni jotenkin pelleilyksi."

Lisäksi vielä Akin sanonta jääkiekosta: "Puhtaat runttaukset ovat lajin suola." Pitäisiköhän tätä yrittää soveltaa Cagnonin päähän?

Lähettänyt JT.Lelut ja helistimet on kerätty Jokereilta pois, kertoo Hjallis Harkimo Iltalehdessä 15.9.1999.

Tämän lähetti mm. Matti Suhonen ja Tero Koskinen.Lauantain 11.9 Tulosruudusta kävi selväksi, että FC Jokereiden alapää on toiminut koko kauden ajan. Mutta mihin tarkoitukseen? Siitä ei ole tietoa... Vai tietääkö valmentaja Rautiainen jotain asiasta?"Se oli törkeä esitys muutamien nimeltä minitsemattomien pelaajien kohdalla. Puheet ovat hemmetin kovia, palkat ovat hemmetin kovia, häpeän muutamien pelaajien esitystä, tarvitsen pelaajia, jotka panevat kaiken peliin. HJK:n ja Jokerien välillä on karmea ero, Koettakaa nyt ihmiset tajuta se!"

Pasi Rautiainen tilittää Jokerit-Jazz pelin jälkeen...

Kiitokset Juholle.Seuraava poiminta on kauden 96-97 KiekkoJyppi-lehdestä, kun Hjareena oli vielä rakennusvaiheessa.

- Hjallis, millä luulette pelaajien kiinnostuvan Jokereista?
- No rahalla tietysti!

Mitä tästä opimme? No sen, että Hjallis on Hjallis, vaikka voissa paistaisi...

Tämän sitaatin lähetti Salla.Monet ovatkin varmaan kuulleet radiosta Zen Cafen Harri-kappaleen, jonka kertosäe menee näin:

Harri on tehnyt itsestään pellen
Harri on tööt-tööt-tööt...

JAFC:n ylläpidolla ei ole tietoa, kenestä laulu kertoo, mutta vahvasti epäillään, että kyseessä on Harry Harkimo.Nyt myös JokeritAntiFanClub on päässyt julkisuuteen! Nimittäin Suomen Urheilulehden numerossa 15/1999, otsikko: Hjallis Harkimo antaa uudelle Jokeri-valmentajalle kahden vuoden työrauhan. Tässä jutun mehukkaimmat palat:

"Jokerien yllättävän huono menestys on pitkälti projisoitu Hjallis Harkimon syyksi. Julkinen sana on mm. julkaissut fanien tulikivenkatkuisia kommentteja Hjalliksesta.

-Kyllähän Internetistä on helppo kerätä muiden joukkueiden kannattajien vahingoniloisia viestejä
-Ja onhan siellä oikein anti-Jokeri fanklubikin, josta saa varmasti vaikka mitä. Minusta on ihan lapsellista edes lähteä julkaisemaan tuollaisia." (Hienoa kuulla että itse Harry Harkimokin on käynyt sivuillamme, tervetuloa myös jatkossa... Mitä tulee lapsellisuuteen niin täytyy todeta että ainakin lapsellisuus on osoittautunut suosituksi. Siitä todisteena sivujemme suosio.)

"-Niin kauan kuin tämä on minun yritykseni, minä teen mitä haluan. Sitten, kun joku muu omistaa tämän, hän voi tulla sanomaan, mitä täällä tehdään. Me olemme kuitenkin Suomen menestynein joukkue 90-luvulla ja me olemme rakentaneet Hartwall Areenan, joten kyllä me jotain olemme oikeinkin tehneet, vastaa Harkimo arvostelijoilleen." (En minä menisi kyllä Jokereita 90-luvun joukkueeksi nimittämään, kyllä se on hieman liioiteltua...)

"-Monet ovat oikein odottaneet tällaista tilaisuutta, että pääsisivät haukkumaan meitä. Minä en heistä paljoakaan välitä. Tärkeintä on se, että opimme niistä virheistä, mitä olemme tehneet."Hjallis Jokereiden tiputtua playoffseissa-99: "Täysillä kuitenkin satsataan ja sen voin sanoa, että tähtien määrä vähenee rajusti. Annamme nuorille mahdollisuuden näyttää, vaikka runkoryhmä onkin vankka" (Tämä kommentti ei vielä niin naurata, mutta katsotaan siten ensi vuonna kun Jokerit MUKA antaa junioreille mahdollisuuden...)Kysymys Hjallikselle IS:n verkkovieras-palstalla joulukuussa-98: Hankitaanko Jokereihin tällä kaudella uusia pelaajia (esim. varmaotteinen maalivahti olisi syytä hankkia?) Vastaus: "Ei hankita. Ketterer tulee olemaan loistava play offeissa - hän parantaa koko ajan. Muista pelaajista junioreille halutaan antaa mahdollisuus, että he kehittyvät ensi kaudeksi." (Niin ja kuinkas sitten kävikään... Kettererhän suorastaan loisti playoffseissa luukkumiehenä)Tässä kaksi lausahdusta Hjalliksen suusta joissa on "hieman" ristiriitaa keskenään:
-En halua myöntää sitä, että olen hankkinut väärän joukkueen. Uskon joukkueeseen. Näin sanoi anoi Hjallis, kun antoi Lundmarkille potkut ja palkkasi Kapasen keväällä -98.
-Kyllä joukkueessakin vikaa on mutta kun pelaajia ei voi enää vaihtaa. Sanoi Hjallis antaessaan Kapaselle potkut.Hjalliksen motto ainakin kaudella 98-99: "Tulos tai Ulos". (Hah hah voiko tyhmempää mottoa käyttää, kun kyse on kuitenkin pääasiassa urheilusta eikä bisneksestä.)Marskicupin (-98) lehditötilaisuuden parhaimmistoa:

1. "Ei Rami (Alanko) todellakaan tahallaan ketään kolhi, varmastikin vahingo, että teloi Nils Ekmanin katsomoon." (Lehdistötilaisuudessa sanottua. Huomioimisen arvoista, että Alanko oli Jokeripakan selvä jäähykuningas, taisi viettää Marski Cupin turnauksessa enemmän aikaa jäähyllä kuin jäällä. Tempaisi Ekmania pronssiottelussa komeasti takaapäin mailalla kasvoihin puolittaisessa läpiajotilanteessa ottelussa Jokerit-Blues, automaattinen pelikielto.)

2. "Mä annan sulle sitten sen pankkitilin numeron" (Kapanen Marski Cupin järjestäjälle kun Jokereiden edustajat olivat kehuneet Marski Cupin maasta taivaisiin. Lieneekö vain ollut mikään vitsi...=)

3. "Tämä turnaus oli mukava ja palveli meitä erittäin hyvin." (Vaihtoehtoinen tapa valmentaja Kapaselta sanoa Marski Cupin päätteeksi, että pelit menivät mahdollisimman paljon penkin alle ja tuleva kausi näyttää pahalta. Huomion arvoista, ettei Kapanen kertaakaan maininnut suoraan joukkueensa pelanneen huonosti. Totuus nimittäin on, että Jokerit pelasi surkeasti.

Yves Racine ennen Jokereihin tuloa 12.8.-98:

- Kotimaassani kuulin paljon hyvää Jokereista. Minulle kerrottiin, että sillä on hyvä omistaja, Harry Harkimo, joka on pelaajille läheinen ja pyrkii tekemään kaiken mahdollisen pelaajien eteen. Jokereita myös verrattiin Montreal Canadiansiin, koska näitä joukkueita johdetaan samalla tavalla, molempien omistajat välittävät pelaajista ja pelaajat haluavat voittaa joka pelin. Minulla oli mahdollisuus pelata Montrealissa kolme vuotta sitten ja se oli minulle loistava kokemus. (No jo on pojalla oppimista... ensinnäkin ei Jokereita nyt ihan Montreal Canadiansiin voi verrata, ja onhan Hjallis pelaajaläheinen, hänhän antaa potkutkin PUHELIMELLA!!!)Hjallis Yves Racinen hankinnasta 12.8.-98:

- Kun tämä nimi tuli mulle eteen ja mä en ensin tuntenut sitä ja sen takia otin hänestä selvää. Soitin Montrealiin Dave Kingille ja kysyin hänen mielipidettään, koska hän tuntee eurooppalaisen jääkiekkoilun hyvin. Hän oli sitä mieltä, että Yves sopii hyvin Suomeen. Yves on hyvä luistelemaan ja ampumaan. Daven mielestä Yvesin olisi pitänyt saada sopimus NHL:ään ja onkin pelannut viimeiset vuodet NHL:ssä. Mun mielestä tän parempaa pelaajaa tällä tasolla me ei pystytä ikinä Suomeen hankkimaan. (Eiköhän tämä taas todista sen kuinka paljon Hjallis itse asiassa tietää hankkimistaan pelaajista. Ei ole koskaan kuullutkaan pelaajasta ja heti seuraavana päivänä Hjallis pitää sitä jo uransa parhaimpana hankintana...)Hjallis, Jokereiden nettisivuilla kesällä-98:

- Yksi ongelma mikä meillä on ollut on että lehdistä ja yleisönosastosta saa lukea ettei Jokereilla ole minkäännäköistä junioritoimintaa. Kuitenkin meidän juniorit on Suomen parhaita. Me oltiin ainoa seura joka voitti mitalin jokaisessa juniorisarjassa. (HAH HAH, ei se junioritoiminta mitään huonoa ole mutta eikö tuossa nyt hieman liioitella...)Leena Harkimo, Jokereiden nettisivuilla kevät-98:

- Leena Harkimo, miksi Areenalla on niin lattea tunnelma?
- Meillä ei ole kaikupohjaa, kun ei ole muovisia tuoleja... (Hah hah, mikä selitys!)Sakari Pietilä avoimessa kirjeessään saamiensa potkujen jälkeen 21.10.-97:

Koen potkuni Jokereista epäoikeudenmukaisena jo sitäkin taustaa vasten, ettei maailmanhistoria taida tuntea missään palloilulajissa toista yli 70:n voittoprosentilla joukkuetta johtaneen valmentajan erottamista. Se on koskettanut, ja laittaa pohtimaan entistä enemmän, mihin Harry Harkimon omistamassa ja johtamassa jääkiekkoseurassa on menty ja mihin mennään.

Harkimo on myöntänyt julkisuudessa, ettei erottanut minua huonojen tulosten takia. Kuitenkaan hänellä ei ollut kärsivällisyyttä antaa minulle samaa mahdollisuutta kuin seuraajalleni, jota kakkosvalmentajan kanssa evästettiin Harkimon sanoin: "Saavat tehdä, mitä haluavat, kunhan voittoja tulee."

Toivottavasti Hjallis pystyy nyt pitämään tämän, valmentajakulttuurille ja valmentajan arvostukselle tärkeän linjan silloinkin, kun pörssiin meno ja Hartwall Areenan isojen bisnesten markkinavoimat tai lähipiirin puheet alkavat seuraavan kerran horjuttaa uskoa valmentajan tekemisiin - niistä tuloksista huolimatta.Hjallis Harkimo laukoi suustaan ennen kauden 97-98 alkua:

- Jokerit on dynastia. Muiden on edes turha haaveilla mestaruudesta; me rakennamme suomalaisen huippujoukkueen. Me ei tarvita mitään ulkomaalaisia, Otto me lasketaan suomalaiseks (Niinpä niin! Ja kukas se voittikaan mestaruudet ei ainakaan Jokerit... Niin ja Petr Ton, Patrik Juhlin sekä Darren Stolk ovat suomalaisia, vai kuinka!?!)